in china

living harmonious life in Lanzhou

Įdomūs žmonės tie kiniečiai…

Įdomūs žmonės tie kiniečiai, sakydavo mano mama, kai pasielgdavome ne taip, kaip įprasta pas mus. Pagyvenus Kinijoje, šitas posakis įgijo tiesioginę prasmę. Vadinkite visą taip kaip norite: tolima šalimi, kitokia kultūra, kitokiu pasaulio suvokimu ir t.t  Bet pabandykit įsivaizduot mamą, kuri parduotuvės viduryje numauna vaikučiui kelnes, ir visiškai nesivaržant, padeda jam nusi….Lietuvoj būtų baisus vaizdelis. O čia – viskas normalu ir įprasta.

Na gerai, sakykim čia tokia kultūra, taip pas juos buvo per amžių amžius, tebūnie. Kai taip elgiamasi mamos su kūdikiais ar mažais vaikais – atleistina. Bet pavyzdžiui nutikimas Nanjing’o, milijoninio miesto, centre. Centrinė aikštė, daug žmonių, daug turistų iš vakarų, aplink pilna išmaldos prašytojų ir vietinių, įkyriai siūlančių ”firminius” telefonus. Dvi kokių 8 metų mergaičiukės važinėjasi ratukinėmis pačiūžomis.  Žodžiu, tipiškas idiliškas Kinietiškas vaizdelis.

Ir staiga viena mergaitė (aštuonmetė) prie mūsų akių nusimauna kelnes, pritupia, ir, nieko nesivaržydama, tiesiai mums prieš akis,  ima sysioti – pateikdama save vos ne nuodugniai fizinei apžiūrai. Ir tai įvyko ne kokiame Dievo pamirštami užkampyje, o mieste, kuriame yra keletas milijonų gyventojų.

5 Comments

  1. Nuo keliu metu jie nustoja myzt viesose vietose???

  2. Tai maniau kad nuo tada, kai išmoksta patys nueiti ant puodo. Bet vat mergaitės pavyzdys parodo, kad klydau

  3. šakės 😉 va tau ir kultūrų skirtumai…

  4. Pirma tai susidomėjau, paskui pasibjaurėjau, o dabar stebiuosi… :)

  5. Pirma susidomėjau, paskui pasišlykštėjau, o dabar stebiuosi. :)

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Skip to toolbar