in china

living harmonious life in Lanzhou

Lanzhou – mano laikini namai

Lanzhou– gražus miestas, turintis labai ilgą istoriją (tiesioginis vertimas is Kinų kalbos)

Ilgai planuotas didysis kraustymasis pagaliau įvyko, ir štai aš čia –Lanzhou. Naujas miestas mano kelionių geografijoje. Truputis istorijos ir faktų. Lanzhou – didžiausias šiaurės vakarų Kinijoje esančios Gansu provincijos miestas. Sostinė. Per miestą teka Geltonoji upė (ji iš tiesų geltonos spalvos). Gansu provincija yra viena neturtingiausių provincijų Kinijoje, todėl kai pasisakydavau, kur vykstu, visi Jiangsu provincijos gyventojai kraipydavo galvas ir sakydavo: bet ten juk visi tooookie biedni. Teisybę pasakius, dauguma tikrai atrodo biednesni už rytų Kinijoje gyvenančius tautiečius, bet jie gali pasigirti (ir tą labai sėkmingai daro) ilga ir didinga istorija (kiekvienas tūlas Kinas, vos prašnekantis angliškai, Jums būtinai pasakys: China is a great country with a very long history).

Taigi, istorija: Jau šeštame amžiuje prieš Kristų miestas tapo Qin dinastijos sostine. Miestas buvo vadinamas Auksiniu miestu, per jį vingiavo žymusis Šilko kelias, sėkmingai klestėjo, vėliau tapo Budizmo centru, veliau buvo Mogolų imperijos dalimi ir t.t (kadangi pas mane interntas yra blokuojamas arba neveikiantis, daugiau istorijos faktu pateikti negaliu).

Kadaise buvęs prekybos, kultūros ir religijos centras, šiandien tai didelis, per tris milijonus gyventojų turintis miestas, kuris nedaro didelio įspūdžio, ir į kurį užklysta tik prisiekę keliautojai. Pilki daugiaaukščiai betoniniai daugiabučiai verkiant prašosi remonto, gatvės duobėtos,  per perėjas pėsčiųjų niekas nepraleidžia, o einant šaligatviais reikia saugotis, kad neužkliūtum ar ant galvos nenukristų plyta.

Taip ir įsikūriau. Tad jei tikitės pasakojimų apie didingą Kinijos kultūrą, meną, arbatos gėrimo ceremoniją ar kung fu, tai tokių pasakojimu nebus. Užtat bus daug pasakojimų apie tokią Kiniją, kokią aš matau pro langą, kokia egzistuoja tikrovėje. Juk taip daug įdomiau

 

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Skip to toolbar