Ar kada norėjote paragauti šunienos? Bet jei jau yra proga…
Nanning’o miestas yra žinomas tuo, jog jo gyventojai valgo šunieną, tad jei jau esu tame mieste, tai kodėl gi nepabandžius?
Šuniena – sezoninė mėsa, valgoma tik žiemą. Tikima, kad jei žiemą valgysi šunienos, jausi šilumą visus metus Na, pažiūrėsim, ar teisybę sakė:) Dar sakė, kad norint, jog šuniena būtų minkšta, šunį reikia su pagaliuku padaužyti. Dar gyvą, prieš nudobiant. Šito mums nepatirtino, tik šypsojosi.
Restorano ilgai ieškoti nereikėjo – nuluptas šuo prie įėjimo kvieste kvietė užeiti. Nedrąsiai įslinkę vidun sulaukėme malonaus aptarnavimo ir garuojančio patiekalo, kuris atrodė visai skaniai. Pirmi kąsniai buvo labai nedrąsūs, įamžinti fotoaparato blykstėmis. O po to viskas ėjo lengvai, greitai ir skaniai, nuplaunant kaltės jausmą vietiniu alumi.
Tikrai buo daug skaniau, nei tikėjomės. Tiesa, kartu vakarieniavęs asmuo vieną kartą vos nesuvalgė danties, o antrą nelaimingą kartą lėkštęje užtiko dalį žandikaulio su dar vienu dantuku…. Skanaus